Wat fijn dat je meer wilt weten over mijn Missie en Visie. Dat is namelijk het fundament waarom ik met mijn bedrijf ben gestart, de reden waarom ik doe wat ik doe en het doel dat ik wil bereiken met mijn online traject.

Mijn Missie en Visie is zoveel mogelijk moeders met (jonge) kinderen te helpen om weer structuur, overzicht en rust in hun huis en leven te creëren. Door middel van een online traject help ik je stapje voor stapje om te zorgen dat je weer overzicht krijgt, help ik je om door middel van handige templates, goede handvatten en slimme tips & tricks een systeem op te zetten dat werkt voor jou en jouw gezin. Geen standaard ‘one-fits-all’ lijstje, maar een persoonlijk plan die past bij jou en jouw persoonlijke situatie. Want iedereen is verschillend en wat werkt voor je buurvrouw, werkt misschien helemaal niet voor jou. Daarom is het belangrijk te kijken naar jouw persoonlijke situatie zodat we van daar uit een duidelijk en makkelijk toepasbaar plan kunnen opstellen waarmee jij je huis op orde krijgt en houdt zonder dat het teveel tijd kost. Zodat jij tijd overhoudt voor de belangrijke dingen in het leven. Je kinderen, partner, familie en vrienden en tijd voor jezelf. Om te ontspannen en om je gelukkig te voelen. Om te genieten van alle mooie momenten. Want dat is toch uiteindelijk waar het allemaal om draait? Niet geleefd worden, elke dag maar rennen en vliegen, achter de feiten aan hollen en uitgeblust je bed in rollen met een teleurgesteld gevoel dat het nooit goed genoeg is. Maar juist je leven leven en elke dag genieten van alle mooie dingen die het leven te bieden heeft. Genieten van je opgroeiende kinderen, je gezin en je familie en vrienden. Want de tijd vliegt voorbij! Voor je het weet zijn je kinderen groot en heb jij het gevoel dat je veel te veel hebt gemist. En dat laatste wil ik door mijn online traject voorkomen.

Dit traject is voor iedereen toegankelijk, maar specifiek gericht op moeders met (jonge) kinderen, omdat ik uit eigen ervaring weet hoe moeilijk het kan zijn om elke dag alle ballen maar in de lucht te moeten houden, om alles te laten functioneren zonder dat het al je energie vreet en je jezelf voorbij loopt. Om weer een beetje rust en overzicht te scheppen in de chaos van elke dag. Om je te steunen en te laten zien dat het ook anders kan. Ik zat in precies diezelfde situatie, op het randje van een burn-out. Met momenten dat ik wel gewoon een potje kon janken omdat ik niet meer wist waar ik moest beginnen en hoe ik het allemaal voor elkaar moest krijgen. Maar dat weet ik nu wel. En dat wil ik graag met je delen. Want niemand hoort zich zo te voelen. Iedereen is het waard om te genieten van het leven. Op te staan met een glimlach op je gezicht. Voor je het weet is het leven voorbij, dus wees gelukkig en geniet van elke nieuwe dag. En het is niet eens zo moeilijk, het is alleen jezelf aan leren om anders te denken en te doen, je prioriteiten bij te stellen. En daarmee ga ik je helpen in mijn online traject. Stapje voor stapje. Met veel oefeningen en opdrachten om het direct in de praktijk toe te passen. Je nieuwe gewoontes aanleren, die je makkelijk en automatisch doet, zoals het poetsen van je tanden. Zorgen dat jij de regie over jouw leven weer terug hebt en ook tijd hebt om ervan te genieten. Waarom? Omdat je het waard bent!

Mijn verhaal:

Ik ben zelf moeder van drie (kleine) kinderen. Ik werkte 30 uur in de week voor een bedrijf. Daarnaast bracht ik mijn kinderen naar school, de opvang en sport (en haalde ze weer op). Deed het huishouden en wilde leuke dingen doen met mijn kinderen en ons gezin. Ik wilde een leuke moeder zijn, een lieve echtgenote, een goede vriendin en een gezellige collega. Waren er dingen voor school? Dan probeerde ik mee te helpen/rijden. Wilde er een vriendje blijven spelen? Gezellig! Geen probleem. Eten koken? De was doen? Stofzuigen, bedden opmaken, dweilen? Hoort erbij. Administratie? Je moet wel je rekeningen betalen. Kinderfeestjes, weekendjes weg, vakanties? Alles moet goed geregeld zijn zodat we lekker kunnen genieten. Afspraken van iedereen in het gezin bijhouden? Vergeet je niet je gymtas vandaag, je ene meeting met die nieuwe klant, de controle bij de tandarts? De afspraak bij de huisarts?

Mijn dag zag er ongeveer als volgt uit. In de ochtend stond ik rond 6 uur op. Ik zette alles klaar voor het ontbijt, maakte de tassen voor school klaar, riep de kinderen, hielp ze met aankleden. Snel samen eten (de kinderen dan, ik had hier natuurlijk geen tijd voor) en daarna tandenpoetsen, haren doen, schoenen en jassen aan, tassen pakken en de kinderen in de auto zetten. Als eerste de jongste naar de opvang. Daarna snel naar school van oudste, en daarna de middelste wegbrengen (zelfde school, verschillende locaties). Daarna snel racen naar mijn werk, hopend dat de brug niet net open ging of het spoor net dicht. Oef, net op tijd! Snel een bakje koffie pakken terwijl mijn computer opstartte voor de dagelijkse ochtendmeeting. Daarna mails checken, telefoontjes beantwoorden, bestellingen plaatsen etc. etc. In de pauze even tijd om snel iets te eten en een gezellig gesprekje met mijn collega’s te hebben (als ik niet wat privé telefoontjes moest plegen) en dan weer verder met het werk. Het eind van de dag nog snel dat laatste mailtje sturen, als een gek alles afsluiten en dan racen naar de opvang van de kids (3 verschillende locaties). Als ik net op het nippertje bij de laatste opvang aankwam en de jongste had opgehaald nog even door naar de supermarkt. Dan naar huis snel eten koken en met een beetje geluk rond iets voor zeven aan tafel. Na het eten de kids onder de douche, pyjama’s aan, tanden poetsen en naar bed. Daarna de tafel afruimen, alles in de vaatwasser zetten, het huis opruimen, nog snel een wasje draaien. Ondertussen net even tijd om snel te douchen en een bakje thee te drinken, daarna de was ophangen en rond middernacht uitgeput het bed in rollen, om daar nog eens de dag na te lopen in mijn hoofd, me schuldig te voelen omdat ik voor mijn gevoel niet genoeg tijd had gehad voor mijn kinderen en spookte er alweer van alles door mijn hoofd dat ik morgen niet moest vergeten….tot mijn ogen dichtvielen en de volgende dag om 6 uur mijn wekker weer ging…..

En weet je wat het gekke is? Ik hield dit een aantal jaren nog aardig vol. Okay, ik werd wel steeds wat vermoeider, het kostte me allemaal wel ietsje meer moeite, maar hey, niet klagen maar dragen en gewoon doorgaan. Iedereen had toch wel eens van die momentjes dat het allemaal een beetje teveel leek? En ik had toch ook nog genoeg mooie momenten? En met drie kleine kinderen is het toch altijd wel druk? Om echt eerlijk te zijn, ik had ook niet veel tijd om eens even echt stil te staan bij wat ik allemaal aan het doen was. En of dit mij nu wel echt gelukkig maakte? Dat dit het leven was dat ik wilde leven…want….ik was veel te druk!

En toen kwam Corona. Baby nummer 3 net een weekje geboren en de eerste lockdown was een fijt. Geen familiebezoekjes (mijn ouders en zussen woonden op 3 uur rijden dus je kon zelfs niet even voor de ramen komen zwaaien of zoiets). Gelukkig bestaat er WhatsApp en konden ze ons kleine wondertje en onze twee andere boefjes zo toch nog een beetje zien opgroeien. Één heel groot geluk: papa mocht niet naar zijn werk, dus die kon de eerste paar maanden van ons kleintje echt bewust meemaken, heerlijk met het gezin compleet, iets dat hij bij de eerste twee kids helaas niet echt kon. Maar verder stond de wereld ineens een beetje op zijn kop. Alles wat we zo vanzelfsprekend vonden kon ineens niet meer. Winkels dicht of rijen door het maximale aantal klanten en de ander halve meter, lege schappen, scholen dicht, maar ook pretparken, dierentuinen, zwembaden en noem maar op. Berichten van mensen die overleden aan dit onbekende virus. Je weet het zelf vast nog als de dag van gisteren. Daarna kwam het home-schooling. Werken vanuit huis, je dochter naast je die je met haar huiswerk moest helpen en die soms via de tablet met haar klas inlogde, 2 kleine hummeltjes die zich een beetje verveelden en waar je ook maar van alles voor moest verzinnen, terwijl je ook je klanten aan de lijn te woord moest staan en je werk moest blijven doen. Meetings met kids op schoot, allemaal maar een beetje passen en meten en proberen het zo goed mogelijk te regelen met zijn allen. Soms na 22 uur ‘s avonds nog even inloggen om toch nog maar een paar mailtjes te beantwoorden of wat bestellingen te boeken zodat de klanten niet hoefden te wachten op hun antwoord. En dat lukte best goed. Op een gegeven moment was het je toch gelukt om er een soort van regelmaat in aan te brengen en werkte het allemaal min of meer. Beetje bij beetje ging alles weer ‘back to normal’…En toen was het voorbij…En nu?…Weer terug naar kantoor? Weer de kinderen fulltime naar school en opvang? Want okay, het was allemaal best zwaar, maar we waren wel een lange tijd veel dichter bij elkaar geweest en hadden meer tijd samen kunnen doorbrengen. Moet dat nu allemaal weer wegvallen? Ga ik terug naar mijn oude ritme en weer elke dag als een kip zonder kop rennen en vliegen en super gestrest net op tijd overal aankomen? Wat vind ik nu eigenlijk belangrijk in het leven? Wat zijn mijn prioriteiten?

Wat je ook vindt van de hele Corona periode, het heeft ons wel even de tijd gegeven om een pas op de plaats te zetten en eens goed na te denken wat we eigenlijk willen in ons leven. Ik bedoel, je leeft maar een keer, wat wil ik later als ik terugkijk op mijn leven hebben gedaan? Wat zijn mijn prioriteiten? Wil ik dat de mensen zeggen: die Anita, die was altijd zo erg druk, maar had alles wel altijd perfect op orde. Of is het allerbelangrijkste de mooie herinneringen die ik met mijn familie heb gemaakt? Voor mij was dat geen moeilijke keuze. En als je je prioriteiten eenmaal duidelijk hebt, dan kan je verdere stappen gaan zetten. Voor mij zijn mijn kinderen mijn allergrootste prioriteit. Mijn gezin, familie en vrienden. En natuurlijk ben ik blij dat we in een mooi huis wonen en wil ik dat het schoon en opgeruimd is, maar dat betekent niet dat ik alleen maar bezig ben met opruimen en schoonmaken en daardoor uitgeput mijn bed in kruip, zonder energie om leuke dingen te doen. En natuurlijk houd ik van mooie kleding en spullen, maar mijn huis hoeft daar niet zo overvol mee te staan dat het overal een onoverzichtelijk zooitje is waardoor ik al gestrest wordt zodra ik de deur binnenloop. Want (nieuwe) spullen kunnen me wel even een goed gevoel geven, maar hierdoor wordt ik niet echt gelukkig. Het is een korte rush, van dat mooie nieuwe shirtje of die gave, nieuwe bank. Maar dat shirtje wordt na een paar keer te hebben gedragen ook een van de velen die in mijn kast hangen, en op de nieuwe bank komt op den duur ook een eerste vlekje, of je raakt er aan gewend. En dat allernieuwste model telefoon? Die is over een jaar alweer ‘oud’. Maar echte quality-time met mijn gezin? Samen leuke dingen doen? Die momenten vergeet ik nooit meer. Die mooie herinneringen zorgen voor een lach op m’n gezicht, een fijn gevoel van binnen en positieve energie. Ja, dat is voor mij het belangrijkste en dat is waar ik echt gelukkig van wordt. Fijne momenten samen. En het is echt niet zo moeilijk om dit te bereiken.

Natuurlijk kun je niet zeggen. Nou okay, dan ga ik alleen nog maar leuke dingen doen! Want er zijn natuurlijk altijd dingen die gewoon gedaan moeten worden. Je werk is iets dat moet want je moet je rekeningen kunnen betalen. Je huis schoonmaken moet, want je wilt niet in een vuilnisbelt leven of ziek worden. Maar hoe zorg je ervoor dat je hier zo weinig mogelijke tijd aan besteed? Zodat er tijd over is om al die leuke dingen te doen die je echt gelukkig maken?

Daarbij kan ik je helpen! Ik weet uit ervaring hoe het was (of voor jou op dit moment is), maar ook hoe het kan zijn! En dat heerlijke gevoel van hoe het kan zijn gun ik iedereen zo erg. Je gelukkig en blij voelen zonder stress! Daarom ben ik met mijn bedrijf begonnen en daarom is mijn Missie zoveel mogelijk moeders te helpen om ditzelfde te kunnen bewerkstelligen in hun eigen leven. Want je leeft maar 1 keer en je kinderen worden veel te snel groot. Dus wacht niet langer en begin vandaag nog! Zet die eerste stap en leef ook jouw leven op een manier die jou gelukkig maakt! Waar jij blij van wordt en zonder stress. Waar er ook tijd is voor jezelf en wie jij bent. Doordat je kinderen hebt hoef je jezelf niet volledig weg te cijferen. Jij bent ook belangrijk en jij verdient ook tijd voor jezelf! Schrijf je vandaag nog in voor mijn online cursus en dan ga ik samen met jou aan de slag om een duidelijk en makkelijk vol te houden plan op te stellen dat past bij jou en jouw persoonlijke situatie. Stap je voor stapje ga je nieuwe routines en gewoontes aanleren waardoor je een duidelijke structuur en overzicht krijgt. Waardoor je tijd bespaart, rust creeert en weer kan genieten. Waarom? Omdat jij het waard bent mama.