-Mei 2024-

Het is alweer half mei en wat hebben we de laatste tijd geluk gehad met het weer. En hoe het er nu uitziet, zullen de temperaturen de eerste tijd wel boven de 20 graden blijven. Een goede reden dus om lekker buiten aan de slag te gaan en je tuin of balkonnetje helemaal ready-for-summer te maken! Dan kun je straks, wanneer de temperaturen nog meer stijgen, lekker genieten!

Zodra het zonnetje weer begint te schijnen hebben we de neiging om direct naar buiten te gaan en te genieten van deze eerste zonnestralen. Heel logisch, want we hebben de hele herfst en winter bijna binnen moeten zitten hier in Nederland.

Waar we alleen niet zo naar uitkijken is om alles ready-for-summer te maken. We schuiven dit het liefst voor ons uit, met het excuus dat we al zooo lang binnen hebben gezeten, dus dat we nu eerst maar even lekker gaan genieten en niets doen.

Aan de ene kant begrijpelijk, maar….als je het nu niet doet….ga je dan straks als het over de 30 graden is aan de slag? Of heb je er dan eigenlijk de puf niet meer voor met die warmte?

Wees eens eerlijk.

Wil je liever nu, nu er naast het lekkere zonnetje nog een zacht briesje is en je je nog gewoon makkelijk kunt bewegen zonder je direct kapot te zweten aan de slag gaan? Of steek je liever je kop in het zand, en schuif je de klusjes met allerlei slappe excuusjes voor je uit? Zodat je straks, als het veel warmer is, ineens wel “moet” omdat je je irriteert aan alles wat buiten nog gedaan moet worden? Helemaal zwetend en chagrijnig aan het ploeteren in de hitte? Zonde toch van je heerlijke zomer?

Dus kom op! Loop eens lekker door je tuin of kijk eens goed rond op je balkonnetje wat er allemaal nog gedaan moet worden, zodat jij deze zomer straks heerlijk kunt ontspannen en genieten.

Een paar voorbeelden:

 • Ramen lappen
 • Tuinmeubelen schoonmaken
 • Eens even goed met de bezem over je tegels
 • Onkruid wieden /nieuwe plantjes planten / boompjes of planten snoeien
 • Gras maaien
 • Schuur opruimen
 • Schutting / tuinhek beitsen of schilderen
 • Barbeque weer helemaal schoon en klaar maken
 • Check of je lounge- en stoelkussens en je parasol nog goed zijn
 • Als je houten kozijnen hebt deze schuren en aflakken
 • Dakgoot schoonmaken
 • Fiets een goede poetsbeurt geven en nakijken
 • Buitenspeelgoed van de kids uitzoeken en schoonmaken

Schrijf alles op en maak een plan wanneer je wat gaat doen. Als je een partner en/of kinderen hebt kijk dan samen wie wat kan doen en wanneer het goed uitkomt. Plan bijvoorbeeld (een paar) zaterdagochtenden in en ga samen aan de slag. Zet er een lekker muziekje bij op of klets gezellig met elkaar tijdens het opruimen en schoonmaken. Zorg dat je een duidelijk plan hebt en dat je alle spulletjes die je voor die taak nodig hebt bij de hand hebt.

Helemaal klaar? Ga dan lekker samen genieten met een lekker ijsje of heerlijk drankje als beloning voor het harde werk. En wie weet, neem je zelfs al een plons in het zwembadje of zet je die barbeque meteen maar lekker aan.

Het is misschien even een karweitje maar zeg nu eens eerlijk….voel je je nu niet veel ontspannender en echt relaxed, dan dat je gewoon een stoel in de zon zet en net doet alsof je al die ongedane klusjes niet ziet?

Net als vroeger met huiswerk maken….als je je huiswerk direct vrijdag na school deed, kon je écht van je weekend genieten, zonder dat je bij alles wat je deed dat vervelende stemmetje achter in je hoofd hoorde, “je moet nog wel je huiswerk maken”.

Veel beter toch! En als dat zonnetje dan ineens toch een stuk warmer wordt, hoef jij je alleen maar druk te maken over de zonnefactor die je op je huid smeert, en of je wel genoeg ijsblokjes in huis hebt voor al die heerlijke verkoelende drankjes die jij gaat drinken, lekker vrolijk en ontspannen, genietend in je eigen summer-proof paradijsje!

Vergelijkbare berichten